top of page
_003pion.jpg

JAKUB WILCZEK

Od 2009 roku z sukcesem łączy pasję do zdjęć z pracą zawodową w roli fotografa. Jego specjalizacja to fotografia kulinarna, produktowa i reportażowa. Współpracuje
z najlepszymi szefami kuchni z całej Polski fotografując nie tylko ich dania, ale i ich samych, a także dokumentując niewidoczną dla gości restauracji pracę za zamkniętymi drzwiami kuchni. Pracuje dla agencji eventowych oraz dla klientów korporacyjnych
w zakresie fotografii biznesowej i reklamowej. Jego stałymi klientami są restauracje oraz marki gastronomiczne takie jak Tom-Gast, Bidfood Farutex, Polmarkus, a także indywidualni szefowie kuchni i cukiernicy. Jego warsztat i stylistykę docenił Canon Polska, autoryzując go jako swojego specjalistę z zakresu fotografii kulinarnej. Od 2018 roku dołączył do elitarnego grona trenerów w Międzynarodowej Szkole Sztuki Kulinarnej ASHANTI, gdzie dzieli się swoją wiedzą dotyczącą fotografii kulinarnej oraz rozwija nowy  trend fotografii kulinarnej smartfonem. Wielokrotnie cytowany w gazetach i magazynach branżowych oraz gastronomicznych.

bottom of page